mandag 27. april 2009

For 28 år siden...



var jeg ganske ny her i verden. Men på lørdag ble jeg altså 28 år. Crazy. Tiden går så altfor fort! Derfor bestemte jeg meg for å lage en "to-do-liste" med 28 punkter som jeg skal forsøke å komme igjennom innen jeg blir 29. Men jeg kom bare frem til 25, og kunne trengt noen gode forslag på de tre siste! Er det noe spennende/gøy/magisk eller rett og slett fornuftig dere kan anbefale meg å gjøre i løpet av dette året?
Skriv i fra!
Klem A.

Trykk på listen så blir den større. Beklager skrifta, skrev den på senga...

søndag 26. april 2009

Litt av dagens fangst:)

Mellomstore kaffetallerkener i glass. Disse skal jeg mixe med andre, nyere kopper...
En barnelampe fra det glade 70-tall:)
En brødpose stappfull av heklegarn (ikke avbildet), og heklenåler i alle mulige størrelser!
En superfin strikkavest, som jeg falt for med en gang jeg så den...
Enda en rosa tekanne (har en fra før). Gir meg Alice in wonderland vibber:)
Gleder meg til å se hva dere andre har funnet!
Klem A.

lørdag 25. april 2009

Tallerkenhylle de luxe...

Minmill har skrevet om tallerkenhyller på bloggen sin nylig, og jakten på en virkelig stor en. Helt tilfeldig kom jeg over denne giganten i dag, som stod inntil veggen i en smal gang på Frøken Dianas Salonger på Grunerløkka. Den er virkelig solid, og pent slitt, så hvis det er noen der ute som har plass og råd (2000,-) ville jeg tatt meg en tur med målebåndet:)

PS: det var ikke meningen at fotografen skulle være med på bildet...

fredag 24. april 2009

Flere sider...


fra vintage art journalen min. Her er det farmor som er avbildet på et polaroidbilde, og sydd fast i en stoffbit. De små hekleblomstene lagde jeg sammen med henne i påsken, og på baksiden har jeg sydd fast den ene bestemorlappen hun veiledet meg igjennom. Jeg ville lage et konkret minne om hvor hyggelig vi har det når vi er sammen. Jeg [hjerte] farmor!

onsdag 22. april 2009

Magiske mønstre...













Jeg har følt meg veldig inspirert og kreativ i det siste. På kveldene sitter jeg og plundrer med heklingen min, som går sakte men sikkert fremover. I tillegg driver jeg med vintage art journalen min, og har kjøpt en ny "My favourite things" journal fra denne fantastiske dama. Men det stopper liksom ikke der! Jeg har fått låne symaskinen til mamma, og skal forsøke å lappe sammen noe på den etter hvert (må bare lære meg å tre den først, samboeren min måtte faktisk hjelpe meg da jeg ikke fikk det til/ga opp med en gang...). Men hvis man skal sy noe som helst, må man jo ha noe å sy noe av! Derfor har jeg brukt mange herlige timer inne på Etsy, og sett på japanske shops som selger de mest fantastiske stoffene jeg kan tenke meg. Se selv her!

Hilsen fra en veldig ivrig blogger for tida:)
A.

tirsdag 21. april 2009

Uglesett...


Samboeren min stussa litt da denne trioen plutselig satt på dådyrbildet vårt i gangen. Jeg syntes de fortjente å holde oversikten fra høyden, og passe på at at vi blant annet tar av oss skoene i gangen:)

Bildene fant jeg til en femmer på Fretex, og søsteren min syntes jeg var helt "lost"som kjøpte dem. Ugletrioen er fra en bruktbutikk.

:) A.

søndag 19. april 2009

Forelska...


meg i disse hekla luene fra Etsy. Denne måneden kommer det en ny gutt inn i svigerfamilien min, og han måtte jo ha den nederste apelua:) Den mer fargerike versjonen med blomst har jeg kjøpt til datteren til venninnen min. Man kan jo håpe på å arve dem tilbake en vakker dag...
(Alle bilder tatt fra shoppen til citefuzz)

lørdag 18. april 2009

Øvelse gjør [nesten] mester...

I dag har jeg forsøkt meg på å hekle, både på egen hånd og med videokurs på YouTube. Som dere ser over fungerte det ganske dårlig å hekle på "frihånd", uten veiledning og råd.
Men jeg er stolt som en hane av at jeg fikk til å hekle bestemorlappen, som er avbildet over! Fant en helt genial video på YouTube, og da gikk det som en drøm. Jeg er veldig for å lære av andre, og så bli flinkere etter hvert selv.

God helg!
:) A.

Gå på heklekurs her.

fredag 17. april 2009

Jeg visste ikke...

at jeg secretly elsket garnnøster! Jeg kjøpte disse nøstene denne uken, fordi jeg har så innmari lyst til å hekle noen bestemorlapper. Farmor lærte meg det i påsken, men jeg er litt hjelpeløs uten hennes personlige assistanse.

Men seriøst: så utrolig gøy det er å plukke ut garn fra store, fargerike hyller i butikken. En ny kjærlighet er født:)

tirsdag 7. april 2009

Vintage art journal

Pakken med albumet jeg bestilte fra Etsy er kommet, og jeg har så smått begynt å lage noen av sidene. Jeg tenker at det skal være et album om stort og lite i livet mitt, som jeg ikke har dokumentert tidligere. Som for eksempel dette gamle bildet som jeg fant i en bruktbutikk. I en liten brødpose lå det flere sort hvitt bilder fra noe som enten er et sykehus eller et barnehjem. Dette er et av favorittbildene, og på det står det skrevet (hvis jeg har lest riktig): Lille Byggmesteren. Jeg liker det så godt fordi det går så fram av bildet og det underlige kallenavnet, at personen som eide dette bildet hadde stor omsorg for denne lille jenta. Det er det jeg liker å tro i alle fall.

Og neste siden i albumet er skrevet på gammelt papir, og dekorert med noen søte klistremerker nederst. Som dere ser har jeg skrevet "Da jeg var liten trodde jeg på magi, eventyr og Michael Jackson...." På denne siden har jeg forsøkt å få ned på papir hva jeg husker at fascinerte meg som liten jente.

Jeg skal poste mer fra albumet underveis.
God kveld og klem A.

onsdag 1. april 2009

April



er måneden det er påske
og vår
og bursdagen min
og loppemarkeder
og tur til mormor
og tur til farmor
og alt hva hjertet ønsker seg:)