mandag 31. mai 2010

Kaketårnet...

av muffinsformer står nå i skapet med våre loppisfunn og arvegods.
Jeg har mest lyst til å lage smuldrepai for tiden, men har manglet anledning og mager å servere den. Nå som solen og varmen ser ut til å bli en stund virker det lovende for bakgårdskos, og en anledning til å diske opp noe godt på kjøkkenet. Det skal jeg i såfall komme tilbake til!

Klem A.

onsdag 26. mai 2010

Hvis jeg hadde et tre...


ville jeg pyntet det med lyslykter i sommer. Så fint!

Klem A.

(bilde lånt herfa)

søndag 23. mai 2010

Norge møter Kenya...

Norgesglasset mitt med roser fra Kenya.
Og med det lover jeg å blogge om noe annet enn Norgesglass på en stund!

Klem A.

torsdag 20. mai 2010

Bryllup hver dag...

Da jeg fant disse bildene fra Style Me Pretty ble jeg så glad! Ikke fordi jeg planlegger et bryllup, men fordi bildene ga meg inspirasjon til min favorittdag. Hverdagen.

Jeg vil ha på meg en nydelig blondekjole som denne, uten at jeg trenger å gifte meg av den grunn. Og kjøpe en vakker blomsterbukett på en vanlig ukedag som gjør meg yr og glad (eller enda bedre, sende den til noen som ikke forventer det). Jeg drømmer om mange selskaper med dekket bord og det lille ekstra. Jeg har nemlig redefinert ordet bryllup på en slik måte at en som meg kanskje kan gjøre seg forstått uten å bli oppfattet som uromantisk eller rar.

Når Andreas synger mens han smører brødskivene sine på kjøkkenet. Da er det bryllup. Når vi danser fiskedansen vår på tull. Da er det bryllup. Når Andreas gir meg skryt for noe jeg har laget eller gjort. Da er det bryllup. Og når jeg ser det rufsete hodet hans på puta om morgenen...bryllup. Fra dette perspektivet er alle vi kjenner med på bryllupet vårt hver gang vi finner på noe sammen. Det fortjener en skål!

Klem A.
PS: jeg er ikke anti-bryllup bare fordi jeg ikke vil ha et bryllup selv. :)

onsdag 19. mai 2010

Nytt gammelt...



Da jeg var hos mormor i helgen fant hun dette fatet på Fretex til meg. Det tok henne cirka 0.2 sekunder å scanne over bordet med nips og vips hadde hun det i hendene. Hun kan sin second hand shopping!

Og da jeg var hos farmor i påsken viste hun meg sin samling av Norgesglass i kjelleren. Det var hylle på hylle, på rad og rekke, i alle størrelser. Hun syntes det var morsomt at jeg ble så revet med av noen gamle sylteglass, og ville at jeg skulle få med noen hjem. I helgen ble de hentet hos pappa som hadde fraktet dem i bil for meg. Nå gleder jeg meg til å stappe en fyldig blomsterbukett oppi 1. literen som står i kjøkkenvinduet.

Takk mimmi og mommo.
Klem A.

søndag 16. mai 2010

Min første...

pelargon.

Jeg husker at søsteren min og jeg kalte disse for "gamle damer blomsten". Vi kunne liksom ikke tenke oss en mindre moderne blomst å ha i blomsterkassa! Men i dag vet jeg å sette pris på dens tidløshet, og i en gammel krukke fra Fretex kommer den til sin rett.

God søndag!
Klem A.

tirsdag 11. mai 2010

Aller helst...

vil jeg sitte her.
Kanskje med en sukkerkake i ovnen.
En bok i hånden og en katt på fanget.
Og venner på vei.

Bildet er lånt fra weheartit. Hvor nå enn dette er, så er det et magisk sted!

Klem A.

lørdag 8. mai 2010

De første jordbærene...



ble spist etter vindusvasken i dag.
De var litt sure i følge eksperten, men jeg klarte ikke å bry meg om det.
På med fløte og sukker - og det er sommer!

God helg i sola!
Klem A.

torsdag 6. mai 2010

Jeg vet ikke...

om dette funker.
Tresko og jeg.
Eller tresko på meg.
To be continued.
Klem A.

onsdag 5. mai 2010

Finn en feil...

på dette bildet!
Da jeg kom over denne shoppen og skrivemaskinen fra mine drømmer stod listet under kategorien "Øvrigt", galloperte hjertet mitt så jeg ble varm i hele kroppen. Og så, da jeg klikket på bildet av den, så kom dødsbudskapet: SÅLD. Brutalt! Hjertet sank og jeg fikk vondt i magen. Jeg fikk nesten lyst til å begynne å gråte til og med (mulig dette skyldes en litt slitsom dag altså, det er vel ikke helt vanlig å føle sorg for en gammel skrivemaskin?).

Jeg prøver å sende følgende beskjed ut i universet: la meg vær så snill finne en slik skrivemaskin! Den ville gjort meg så inni granskogen lykkelig:)

Ha en fin-fin onsdag, alle sammen.
Klem A.

lørdag 1. mai 2010

Cravings...

her er hva deler av mailønnen skal gå med til, hvis jeg får det som jeg vil:)
Peoner, verdens mest spektakulære blomst, i alle fall for meg! Og nå finnes de i lakserosa hos Mester Grønn:)Akkurat nylig har jeg tint mer og mer opp for denne perlen av en praktisk husmorsandal (mitt begrep). Noen kaller dem tresko også! De skal visst være fantastiske å gå i og passer kanskje best til strømpebukser eller søte sokker med en søt kjole til? Eller med opprullede jeans og en stripete t-skjorte? Jeg er virkelig ikke helt sikker på hvordan man får dem til å funke. Men jeg har tenkt til å finne det ut! (Paret er fra Ellos.)Åhlens har virkelig mye fint i butikkene sine om dagen. Kanskje spesielt i bake- og serveringsavdelingen. Jeg har fått det for meg at en glassklokke hadde gjort susen i sommer, og denne er slettes ikke dum. I tillegg har jeg fått det for meg at jeg vil ha en mindre en til å ha smøret i, når man trenger romtemperert smør. Men her tror jeg at jeg må be mamma om lov til å låne hennes, siden hun uansett ikke bruker sin smørklokke!

Det var det!
Klem A.