I går hadde søsteren min og jeg julebakstverksted, og nå lukter det så godt i hele leiligheten. Avbildet er mammas nøttekaker med biter av mørk sjokolade. De skal være crispy på toppen og litt seige inni, og smaker kjempegodt! Her er oppskriften:
Cirka 8 litt over halvfulle muffinsformer (så det er bare å lage tre porsjoner med en gang!)
1 egg
1 1/2 dl sukker
100 gram hele hasselnøttkjerner
1 ss mel
50 gram hakket mørk sjokolade
Mal hasselnøttkjernene og hakk sjokoladen i små biter. Lag eggedosis, ha i melet og bland forsiktig inn nøttemassen og sjokoladen. Bruk en spise- og teskje til å legge deigen i muffinsformer. Ikke lag dem for fulle! Pynt med en hasselnøttkjerne på toppen.
Stekes ved 175 grader i 10-15 minutter. Kakene stivner til når de avkjøles på rist, så de kan godt være litt "seige" når du tar dem ut av ovnen.
Klem A.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar